top of page

 

Onze affittacamere ligt net buiten het centrum van Castel Giorgio. Voor wie wil kan je te voet naar het dorp waar je in de bar je cappuccino of aperitivo kan drinken, verschillende restaurants en pizzeria vindt, en aankopen kan doen in de kleine supermarkten of buurtwinkels.

Met de auto is alles mogelijk:

op minder dan een half uur ben je in:

 • ORVIETO  is één van de mooiste plaatsen in Umbrië. De stad is gebouwd op een vulkanisch tufstenen plateau dat statig oprijst te midden van het groene landschap met wijngaarden, cipressen en olijfbomen. Orvieto is niet groot, maar bijzonder sfeervol. Je vergaapt je aan de schitterende façade van de Duomo en aan de kleurrijke fresco’s in deze kerk, maar Orvieto is veel meer dan dat. Je kan er een ondergrondse wandeling maken, uitgegraven in de tufsteen en etruskische, middeleeuwse en renaissance resten ontdekken.  Van boven op de Torre del Moro heb je een schitterend zicht op de verre omgeving. En de waterput die Paus Clemente VII liet bouwen brengt je tot 54m diep. Slenter door de sfeervolle straten, geniet van de ongedwongen sfeer en sluit de dag af met een glas typische Orvieto Classico wijn.

 • BOLSENA geeft naam aan het grootste vulkanische meer van Europa. Met zijn zuiver water en talloze vissoorten, het kleine oude dorpsgedeelte rond het kasteel, de gezellige straatjes vol winkeltjes met authentieke produkten is dit een klein paradijsje. Dankzij de boulevard met eeuwenoude platanen en de talrijke restaurantjes met terrasjes op het strand krijg je hier een instant vakantiegevoel. Met de toeristenboot kan je een tochtje maken op het meer en de twee eilandjes van dichtbij bekijken. Eiland Bisentina kan je bezoeken met een gids.  Rond het meer met zijn omtrek van 65km liggen op het hoogste punt Montefiascone met zijn bekende wijn Est-Est-Est, het gezellige vissersdorpje Marta, Capodimonte waar je een bootje kan huren en je eigen kapitein op het meer kan zijn, Gradoli met enkele zeer goede visrestaurants aan het water, en San Lorenzo Nuovo van waaruit je een perfect zicht hebt op heel de grootsheid van het meer. Al deze dorpjes hebben hun zand, grind of steenstrandjes met toegang tot het meer voor een heerlijke verfrissende duik.​

 • TORRE ALFINA brengt je terug in de tijd. Dit kleine dorpje is gebouwd rond een imposant kasteel dat hoog boven het hoogplateau waar we ons bevinden uitkijkt. Onder het kasteel bevindt zich het monumentale ouroude bos Bosco del Sasseto. Met een gids kan je door dit sprookjesbos wandelen en genieten van onaangetaste natuur.

 • CIVITA DI BAGNOREGIO ook bekend als de stervende stad. Dit oude gedeelte van de stad ligt bovenop een rots die door de eeuwen heen erodeert en waarvan dus stukken zijn afgebroken. Wat overblijft is een gezellig authentiek dorpje. Het zicht erop en de weg ernaartoe zijn misschien wel het spectaculairst. Om er te geraken kan je enkel te voet een lange brug oversteken.

 • SANT'ANGELO, het sprookjesdorp, en dit mag je letterlijk nemen. Dit dorpje was zo goed als verlaten tot in 2016 een creatieve buurtbewoner het initiatief startte om artiesten uit te nodigen. In 2017 werd de eerste muurschildering "Alice in wonderland" ingehuldigd, en sindsdien is heel het dorp versierd met meer dan 40 murales van sprookjes en fabels die klein en groot laten dromen.

Op een uutje rijden bevinden zich:

 • BOMARZO met zijn Parco dei Mostri. Dit zogenaamde Heilige bos strekt zich uit over bijna 3Ha met loof- en naaldbomen. In dit bos word je gekatapulteerd naar een fantasierijke wereld, bevolkt met mythologische dieren en gigantische stenen monsters die al meer dan 500 jaar angst, verrassing en verwondering hebben opgeroepen bij elke bezoeker die er doorheen gaat, dat wil zeggen sinds de architect Pirro Ligorio het creëerde in opdracht van Prins Pier Francesco Orsini (ook bekend als Vicino Orsini).

 • VULCI  een oude Etruskische stad, ligt in het Tuscia-gebied van Viterbo, tussen de gemeenten Canino en Montalto di Castro en was één van de belangrijkste stadstaten van Etrurië. Het archeologisch natuurpark met zijn 120ha is van zeldzame schoonheid, met  paden en wandelroutes om de schoonheid van het Maremma Laziale-gebied te ontdekken. De ruïnes die vandaag de dag bezocht kunnen worden, dateren uit zowel de Etruskische als de Romeinse tijd waaronder oude stadsmuren; een Mithraeum, een heiligdom gewijd aan de godin Mithra, daterend uit de 3e eeuw; een adellijke woonwijk, daterend uit de 2e eeuw voor Christus met decoraties in het gebouw, en prachtige mozaïeken op de vloer; een Necropolis, waar o.a. het Graf van de Plafonds is, daterend uit de 7e eeuw voor Christus

 • MONTALTO MARINA  is de dichtsbij gelegen kuststad. Met zijn zandstranden ideaal om een dagje van de Tyrreense zee te genieten.

 • VILLA LANTE  in Bagnaia, een gehucht van Viterbo, is een van de beroemdste renaissancetuinen, verdeeld over drie grote terrassen. De tuin ziet eruit als een waterval die vanaf de top van de heuvels naar een vallei stroomafwaarts afdaalt. Het water, gekanaliseerd in de bassins en gebeeldhouwde paden van de monumentale fonteinen (De zondvloed, de dolfijnen, de ketting, de tafel, de reuzen – Arno en Tiber – de Lumini, de vierkante fontein), verrast vandaag de dag nog steeds oren en ogen.

 • PITIGLIANO  is gelegen op een tufsteenklif, steekt de stad imposant uit boven de valleien en biedt een prachtig uitzicht op de wilde en ongerepte natuur van dit gebied van de Toscaanse Maremma. De stad heeft een oude geschiedenis, het gebied werd feitelijk al bewoond sinds het Neolithicum, maar het is met de komst van de Etrusken dat de echte geschiedenis ervan begint, de Etrusken bouwden de beroemde Vie Cave, zeer oude straten die met de hand in de tufsteen zijn gegraven, gebruikt als communicatie- en verdedigingsroute. Tegenwoordig is Pitigliano een waar juweel van kunst, geschiedenis en cultuur, elke hoek van het historische centrum vertelt over een verleden rijk aan geschiedenis, de smalle steegjes, de kleine pleinen, de panoramische uitzichten, in Pitigliano is alles magisch.

 • CASCATE DEL MULINO A SATURNIA zijn de mooiste gratis warmwaterbronnen van Italië, een naturalistische plek die elke dag en op elk moment bezocht kan worden, een plek die beschermd en behouden moet blijven. De watervallen zijn afkomstig uit het zwavelhoudende water van de Terme di Saturnia, waar het water uit een natuurlijke bron stroomt met een temperatuur van 37,5°C Het wordt gekenmerkt door de gunstige effecten die het heeft op de huid, op de spijsvertering en de bloedsomloop, maar het is vooral enorm ontspannend om in open lucht, te midden van de natuur te genieten van het warme water.

 • LA SCARZUOLA Bewaakt door de bossen van de meest landelijke gebieden van Umbrië, is het mogelijk om een ​​van de meest eclectische, mysterieuze en symbolische architectonische werken van het Italiaanse culturele erfgoed te ontdekken. La Scarzuola is de surrealistische, dromerige en ongrijpbare visie van Tomaso Buzzi. In 1956 werd het Franciscaner kloostercomplex door hem aangekocht en gerestaureerd. Tussen 1958 en 1978 ontwierp en bouwde hij naast het klooster zijn Ideale Stad, opgevat als een "theatrale machine". Zijn neef Marco Solari begeleidt je op een symbolisch en alchemistisch pad dat zich ontvouwt voor de open ziel en metaforen van alle levens onthult, overladen met symbolen en geheimen, verwijzingen en citaten.

Voor wie op daguitstap wil, ben je in 90 minuten in:

 • ASSISI  is de geboortestad van San Francesco, die begraven ligt in de Basiliek. Misschien komt het door zijn dominante ligging over de vallei, of aan de lichte steen waarmee ze gebouwd is, maar de Basiliek is zeker een van die plaatsen die, ook al ben je misschien geen gelovige, je toch een moment van spiritualiteit kan geven. Behalve deze en de basiliek van Santa Chiara heeft Assisi nog veel meer te bieden. Je kan er belangrijke momenten in het leven van San Francisco volgen, maar ook het gemeenteplein heeft imposante gebouwen die de moeite lonen. Daar kan je ook belangrijke resten zien die getuigen van een rijk Romeins verleden. Vergeet niet dat Assisi net als heel Umbrië, gewaardeerd om zijn uitstekende culinaire producten, zoals ciauscolo, een smeerbaar gezouten vlees dat uitstekend past bij lokaal brood, en de heerlijke Umbricelli met zwarte truffel.

 • AREZZO  is een gezellig stadje in Toscane met geschiedenis die terug gaat tot de Etrusken. Behalve een bezoek aan de verschillende historische en religieuze monumenten, kan je hier ook een speciale wandeling maken. Veel scènes van de film "La vita è bella" zijn hier opgenomen en die kan je dus ook terug vinden in de stad. Een "Buongiorno principessa" of "Maria, le chiave" kan je hier zelf herbeleven.

 • IL GIARDINO DEI TAROCCHI Tussen de olijfbomen en okerkleurige velden zijn de keramische monsters van Niki de Saint Phalle als een psychedelische bom die ontplofte in het landelijke landschap van Toscane. Dit is een unieke, wonderlijke, esoterische tuin geïnspireerd op het spel van tarotkaarten. De Tarottuin is een unieke plek, die absoluut een bezoek waard is als je op zoek bent naar een beetje magie.

 • ALBINIA is de kuststad waar de Maremmaanse bossen tot op het witte strand aan zee groeien. Waar je de Orbetello-oase kan bezoeken, en duizenden vogels van dichtbij kan observeren, waaronder eenden, reigers, ganzen, kraanvogels, flamingo's, kieviten, steltlopers, roofvogels en vele zangvogels. En van waar je door de zee naar het mini-schiereilandje Monte Argentario kan rijden, waarop zich de luxehaven bevindt van Porto San Stefano.

 • TARQUINIA biedt een perfecte mix van verschillende historische tijdperken, hier beleef je een reis door de tijd. Het historische centrum van Tarquinia is een klein middeleeuws juweel omgeven door muren en torens. Wandelend door de straten van het dorp kom je Romaanse kerken, paleizen uit de vijftiende eeuw, oude bronnen en historische gebouwen tegen met adembenemende uitzichten. De Etruskische Necropolis is veruit de belangrijkste in deze regio en heeft ongeveer 6.000 graven, waarvan de oudste dateren uit de 7e eeuw voor Christus. Onder deze zijn er ongeveer 200 die een reeks fresco's bevatten.

 • GIARDINO DI DANIEL SPOERRI het is een kunstpark van 16ha met een route die zich ontrafelt door grote grasvelden en bossen met een ogenschijnlijk willekeurig patroon; de hedendaagse kunstwerken zijn in willekeurige volgorde gerangschikt en integreren en camoufleren zichzelf in het landschap. Naast de sculpturale route is er ook een botanische route waarin veel planten gemarkeerd zijn met een label dat hun soort en curiosa benadrukt.

 • DE WATERVALLEN VAN MARMORE De creatie van de waterval dateert uit 271 voor Christus. Het is een formidabel werk van Romeinse techniek dat diende om de stroming van het water van de Velino te vergemakkelijken, verantwoordelijk voor frequente en rampzalige overstromingen en de transformatie van uitgestrekte stukken land in ongezonde moerassen. In de daaropvolgende perioden en tot aan de Renaissance werden verdere verbeteringswerken uitgevoerd tot aan de huidige structuur. Met gecontroleerde stroming is het de hoogste kunstmatige waterval van Europa en een van de hoogste ter wereld, met een totaal hoogteverschil van 165 m verdeeld over drie sprongen. Binnen het toeristische wandelgebied is het mogelijk om 6 gemarkeerde paden te volgen waarmee de bezoeker de waterval kan observeren vanuit verschillende panoramische gezichtspunten.

bottom of page